Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

říjen 2023 - La Valette Club Malta

- velmi příjemný lounge, poměrně velký, vzdušný... moc pěkná venkovní terasa, všude vidět na plochu

- klasické studené občerstvení - šunka, salámy, sýry apod., malé quiche, kuřecí špíz, brambor, jehněčí jednohubky, pár druhů sladkého, vše bylo výborné

- asi 4 druhy vína + šumivé, místní pivo v plechu, nějaké tvrdé.. vybere si každý, nealko včetně maltské limonády

- není zde sprcha, záchody spíše menší ale v pohodě

- i přes absenci klasického teplého jídla je to jeden z nejlepších lounge, velká výhoda je, že ke gatům je to pár (fakt tak 2 minuty všude..) minut a boarding místní letiště nehlásí 


20231016-154358.jpg
20231016-180726.jpg

1 Citovat

ahojte, zkoušeli jste prosím někdo ve Vídni vstup s tou novou RB VISA GOLD kartou? 

Jako už mi přišla tato nová karta domů, ale ještě ji nemám aktivovanou, MC GOLD od Equa mám platnou az do r. 2026. Dá se na ni ještě jít do Vienna lounge gratis?

Dnes jsem psala na RB chat, jestli i s tou novou RB VISA GOLD je vstup zdarma do salonků, a dostalo se mi odpovědi:

"Vstup zdarma máte do letištních salonků FastTrack na Terminálu 2 na Letišti Václava Havla v Praze, do salonků ve Vídni jsou zvýhodněné vstupy."

 

0 Citovat

Kupodivu nekecají.

https://www.rb.cz/osobni/kreditn...-visa-gold

https://www.visa.cz/cs_cz/visa-o...ategory=18

0 Citovat

Tak to je teda výhodná cena :D

Každopádně MC GOLD změnila platnost do konce roku, a podle borca můžu výhody využívat až do té doby. Takže aktivaci VISA karty odkládám, a asi se i poohlédnu po jiném účtu.

0 Citovat

Chci se zeptat, zda někdo z Vás  vlastní MC world elite od KB? Stačí pro vedení účtu TOP  zdarma  měsíční obrat (posílat z jiného účtu) ve výši 100.000,-? Na stránkách KB jsem se dočetl, že jak hlavní tak dodatková kreditka MC world elite stojí 550,- měsíčně. Je tomu opravdu tak? souhrn 2 karet by měl činit dohromady 8 vstupů na DP. 

0 Citovat

Na vedení účtu je potřeba těch 100t, ale paní na pobočce mi říkala, že aspoň 1 platba musí být 70t(jakože výplata), zbytek klidně v menších platbách(jiné příjmy z pronájmu nebo tak). Ty kreditky jsou pak v ceně 2 - majitel účtu a osoba blízká, tedy 4 vstupy přes Dragonpass na každou. 

0 Citovat

Jen se chci ujistit, ty čtyři osobovstupy jsou na kalendářní rok? Takže když poletím se čtyřčlennou rodinou někam přes novej rok, můžu čerpat 4 vstupy na konci prosince a další 4 vstupy hned o týden později na začátku ledna? 

0 Citovat

ano

1 Citovat

paráda, to teda komerčce zvedám kredit za takto benevolentní approach k podmínkám. Ve srovnání s Erste kde je potřeba mít příjem za zaměstnání/podníkání + 250t deposit

0 Citovat

ahoj, mam dotaz. kdyz mam vic karet na svoje jmeno a umoznuji mi vstupy do salonku, tak pro sebe pouziju jednu, ale pro druhyho tu druhou asi pouzit nemohu ze ?

0 Citovat

Většinou ne, ale za zeptání nic. Občas se poštěstí, záleží na obsluze. 

0 Citovat

Spíš bych to zkusil systémem "předám kartu + boarding pass (pokud je vyžadován)", než se ptát. Když to půjde, půjde to i bez zeptání. I když to ofiko nepůjde, může to i tak projít, když na to nebudeš upozorňovat ;-)

0 Citovat

Ve Vídni to jde, v Bratislavě taky.

0 Citovat

Já mám zase zkušenost, že to většinou prošlo.

0 Citovat

2brumak: to mám vyzkoušeno ve Vienna Lounge - prošlo to, ale bylo nám vyčteno, že jsme to měli normálně říct předem. Ostatně, kartu nesmíš nikomu půjčovat. A recepční vidí v seznamu hostů stejná jména, nejsou úplně slepí.

0 Citovat

Pokud to nevadí bankám, tak salonky vydělávají na hostech. Proč by jim to mělo vadit? Bacha Praha je výjimka všech výjimek.

0 Citovat

Tak bankam (v pripade loungekey) nebo karetni asociaci mastercard to asi bude rozhodne vadit. Jen je otazkou, jak moc si to hlidaji.

0 Citovat

Proč by mělo bance vadit použití LoungeKey pro někoho jiného?

0 Citovat

Protože za každou návštěvu platí.

3 Citovat

A zkouseli jste to nekdy v Praze? Treba za dite… dat dalsi kartu na LK.

0 Citovat

Ve Vidni mi to sami nabidli, ja na volny vstup MC Elite a dite na LK (ze stejne karty).

0 Citovat

Jsem to blbe napsala, myslela jsem dalsi kartou s volnym vstupem - v Praze.

0 Citovat

Jednou jsem se zeptal v Praze na terminálu 1,  řekli že ne. 

0 Citovat

@Mandre, Láďa_1 - zrovna tady na T1 jsem do Mastercard lounge doprovod bral opakovaně svoji druhou premiovou kartu z další banky (nemyslím tím LK, ale business Mastercard). Jen jednou se pán zarazil, řekl jsem mu, ze tam takhle chodím ve dvou běžně a tím diskuze skončila.

0 Citovat

Tak super, jeste T2?? Kdo ma zkusenost..  neb diteti bude brzy 12 let.

0